حلاجی دستی و ترکیب الیاف (رولاگ) - بخش سوم
حلاجی الیاف به صورت دستی، یک روش سنتی برای آماده کردن پشم و سایر الیاف جهت ریسندگی و تولید نخهای نرم بلند است...
حلاجی الیاف به صورت دستی، یک روش سنتی برای آماده کردن پشم و سایر الیاف جهت ریسندگی و تولید نخهای نرم بلند است. هدف از این نوع حلاجی، جدا کردن و یکدست کردن الیاف برای تهیه رولاگ یا کلافی ست که به راحتی قابل ریسیدن باشد.
برای اینکار همانطور که در تصاویر مشاهده می کنید، به دو تخته دستگیره دار کوچک احتیاج داریم که سطح آنها با سیمهای برس مانند عمودی و کوتاه پوشیده شده است. برای حلاجی الیاف کوتاه پشم و موهر دندانه های درشت بکار می روند و برای حلاجی الیاف لطیف مثل پنبه دندانه های ظریف استفاده میشوند.
برای شروع کار، دسته یکی ار تخته ها را با دست چپ گرفته، و تکههای کوتاه الیاف را با دست راست روی دندانهها قرار میدهیم. تکه های الیاف را بطور یکنواخت روی صفحه پخش می کنیم تا جایی که بطور کامل دندانه ها را پوشش دهند. تخته دوم را در دست راست بگیرید و دندانههای آن را به آرامی روی تخته ی اول بکشید. با اینکار مقداری از الیاف روی تخته دوم قرار میگیرند. چند بار دیگر همینکار را بسیار آرام انجام دهید تا الیاف بطور کامل روی تخته دوم قرار بگیرند.
حالا با استفاده از دو میله چوبی، شروع به رول کردن الیاف از یک گوشه کنید تا یه رول کامل از الیاف در هم تنیده داشته باشید.
این رولهای زیبا را میتوانید برای ریسیدن و درست کردن کلاف خامه استفاده کنید.در پایان ویدئوی آموزشی حلاجی دستی و ساخت رولاگ را مشاهده کنید.
